Recepty





Špenátovo smotanové cestoviny s kuracím mäsom

Špenátovo smotanové cestoviny s kuracím mäsom


( 0 Assessment ) 

Suroviny pre 4 osoby


500 dkg of Osemvaječné cestoviny - Široké rezance, pre 5 osôb 500g cestovín „Gyermelyi 8 vaječné široké rezance“, 600g vykostených kuracích pŕs, 5 zelených cibuliek, 250 g špenátu, 3 strúčiky cesnaku, 0,5 dl olivového oleja, 50 g masla, 2 dl sladkej smotany, soľ mleté čierne korenie.

Zeleninu očistíme a umyjeme

Zeleninu očistíme a umyjeme. Ak je špenát mladý, nie je treba ho opariť, ak má listy tvrdšie tak ho dáme na 2-3 minúty do vriacej osolenej vody, scedíme, vychladíme v ľadovej vode a odstránime stonky.

Očistené, umyté kuracie prsia nakrájame na rezančeky a opražíme na horúcom oleji. Ak sa už vypekajú pridáme na hrubo posekanú zelenú cibuľku, drvený cesnak a všetko spolu premiešame. Osolíme, okoreníme. Potom čo sa cibuľka scvrkne pridáme maslo a špenát. Dobre premiešame. Pridáme smotanu a  2-3 dl vody, v ktorej sa varili cestoviny. Prevaríme a v prípade potreby dochutíme.

Cestoviny uvarené v slanej vode scedíme ale nepremyjeme, zmiešame s ragú a podávame.