Výroba cestovín

Home » Výroba cestovín

V našich závodoch pracujeme s navzájom komunikujúcimi, automatizovanými systémami. K linkám na výrobu cestovín sa pridali aj baliace stroje, vďaka čomu vieme spĺňať rozličné požiadavky na balenie.

hero image

Dobré cesto si vyžaduje tri základné veci: výborné suroviny, vynikajúcu technológiu a ľudskú kvalitu, ktorá ich dokáže použiť: odbornosť.

Všetci, čo nás v Gyermelyi navštívia, sa môžu presvedčiť, že u nás sú tieto tri komponenty naozaj všetky k dispozícii. Zaviazali sme sa, že stáročia staré tradície maďarskej kuchyne pomocou moderných technológií a harmonickou výrobou zachránime pre dnešok a budúcnosť. Vďaka nášmu nadšeniu, snahe o inovácie a dôrazu na vysokú kvalitu to môžeme robiť ako vedúca značka na maďarskom trhu. Kľúčovú úlohu pri dosahovaní tohto postavenia na trhu zohráva náš vertikálne štruktúrovaný systém zameraný na kvalitu, ktorý riadi celý životný cyklus výrobku.

Cestu pšenice sledujeme od okamihu zasiatia osiva. Takto sa z gyermelyských mlynov do výrobní cestovín dostáva bezchybná múka. Sledujeme aj cestu druhej zložky, vajíčka, a to až od jednodňového kurčiatka. Zvieratá chováme naším vlastným krmivom, a tak zaručujeme, že naše vajíčka majú vynikajúce zloženie. Na výrobu našich cestovín používame vlastné vajcia, ktoré sú vďaka prísnemu výberu bezchybnej kvality a zaručene čerstvé.

Náš závod patrí aj v európskom meradle medzi najmodernejšie. Na našich počítačovo riadených výrobných linkách vo výrobni cestovín denne dokážeme vyrobiť až 300 ton cestovín. Múka a semolinová krupica sa privádzajú z automatizovaného zariadenia na miešanie múky potrubím priamo na linky na výrobu cestovín. Surovina zo zariadenia na rozbíjanie vajec sa na výrobnú linku taktiež dostáva priamo cez potrubie, čerstvé, po predchádzajúcom skladovaní v chlade. Cestoviny sú balené automatickými baliacimi strojmi. K dispozícii máme samoobslužné vysoké sklady s celkovou kapacitou 20 000 paliet.

Okrem technickej kvality a vynikajúcich surovín zohráva v kvalite cestovín Gyermelyi dôležitú úlohu ľudský faktor. Máme viac ako päť desaťročí skúseností s výrobou a naši zamestnanci obsluhujúci zariadenia sú vynikajúci odborníci.

Naše cestoviny možno rozdeliť do piatich kategórií.

Najvýznamnejšie sú štvorvaječné cestoviny vyrábané celkovo v 22 formátoch, ktoré predstavujú dominantnú časť obratu spoločnosti na domácom trhu.

Milovníkom tradičnej maďarskej kuchyne ponúkame naše osemvaječné cestoviny, ktoré sú k dispozícii v 6 formátoch v moderných uzatvárateľných obaloch.

Pod názvom Vita Pasta predávame naše semolinové cestoviny, pre ktoré taktiež sami pripravujeme semolinové suroviny. Tento sortiment odporúčame milovníkom stredomorskej kuchyne, a naše výrobky obohatené o zeleninu odporúčame do cestovinových šalátov. Z tvrdej pšenice – semoliny vyrábame aj náš rad celozrnných výrobkov Integrale.ched products for pasta salads.

Pod názvom Donna Pasta sme na trh zaviedli naše jednovaječné cestoviny. Pri ich výrobe používame tú istú cestovinovú múku prémiovej kvality a čerstvé vajcia, ako je tomu v prípade cestovín Gyermelyi, ale z dôvodu menšieho počtu vajec spotrebiteľom môžeme ponúknuť cestoviny v nižšom cenovom pásme, s vynikajúcim pomerom ceny a hodnoty.

Naše bezvaječné cestoviny, ktoré sú k dispozícii v štyroch formátoch, vznikli na základe meniacich sa potrieb poskytnúť primeraný výrobok pre tých, ktorí hľadajú cestoviny za nízku cenu.

Pre továreň na cestoviny Gyermelyi je rozhodujúcim trhom domáci trh: pri vývoji a výrobe výrobkov zohľadňujeme predovšetkým potreby maďarských spotrebiteľov. Export sa však dynamicky rozširuje a továreň na cestoviny postavená v roku 2018 už slúži zámerom expanzie na zahraničný trh. Výrobňa cestovín prevádzkuje integrovaný systém riadenia kvality a bezpečnosti potravín IFS Food a HACCP, ktorý zaručuje kvalitu vyrábaných výrobkov.